IMPORTANT ALL MEMBERS

All members need to read the following page The new General Data Protection Regulations 2018 (GDPR)

Failure to read and accept the new privacy policy may result in your account being deleted, so please take a quick read

Cheers

The UK-Polos.NET Admin Team

Help for a sad polo :(

Chat about your MKV (6N2) Polo
Post Reply
legewright
New
Posts: 1
Joined: Sat Jun 30, 2018 11:41 am
Drives: 2001 MKV
Location: Durham

Help for a sad polo :(

Post by legewright » Sat Jun 30, 2018 11:50 am

Hi guys

This is my first car and I’m still learning the basics. I’d really appreciate your advice. I left my car undriven for a few months (a mistake I know) and it wouldnt start after that. Turning over the ignition would allow for the lights to come on but no engine start.

I sourced some jumper cables from a neighbour a few days later, but now the car is completely dead (no horn, lights etc.) we connected the cars and got some life (dash lights etc.) and left the healthy car running for 10 mins. Still no engine start! We tried revving a few times but that also didn’t work.

Is there anything I should try before I go out and spend money on a new battery?

Thanks a lot
Jay

User avatar
alexperkins
Site Admin
Posts: 14230
Joined: Sat Nov 11, 2006 5:29 pm
Drives: 91 Golf GTI, 01 TT 225, 67 Q7
Location: Poole, Dorset, UK.
Contact:

Re: Help for a sad polo :(

Post by alexperkins » Thu Jul 05, 2018 11:18 am

If the battery is completely dead, even a jump wont help you

I would look at a new battery and go from there

Post Reply