Help! Mysterious Loose Cable in Engine Bay

Chat about your MKV (6N2) Polo
Post Reply
Jetsetj
New
Posts: 2
Joined: Mon May 17, 2021 10:48 am
Drives: Mk5 6n2 1.4 16v 2001
Location: West Sussex

Help! Mysterious Loose Cable in Engine Bay

Post by Jetsetj »

Hi everyone,

I've just bought a 2001 polo 1.4 16v 6n2 and noticed there is a loose black cable in the engine bay, which is cable tied to the battery lead. Please see photos. It clearly isn't right.. Can someone shed any light on this, and what it does/where it should go!?

The car is running fine but occasionally takes a while to fire up when starting. Vcds is showing an intermittent immobiliser fault, which may or not be connected to this.

Any help greatly appreciated.
Attachments
IMG_17052021_111434_(1080_x_1080_pixel).jpg
IMG_17052021_111434_(1080_x_1080_pixel).jpg (296.77 KiB) Viewed 377 times
IMG_17052021_111506_(1080_x_1080_pixel).jpg
IMG_17052021_111506_(1080_x_1080_pixel).jpg (304.85 KiB) Viewed 377 times
IMG_17052021_111622_(1080_x_1080_pixel).jpg
IMG_17052021_111622_(1080_x_1080_pixel).jpg (278.98 KiB) Viewed 377 times
IMG_17052021_111535_(1080_x_1080_pixel).jpg
IMG_17052021_111535_(1080_x_1080_pixel).jpg (268.57 KiB) Viewed 377 times
CarbonChaos
Bronze Member
Posts: 140
Joined: Mon Sep 03, 2018 9:43 pm
Drives: 2015 6C GTI DSG Oryx white 3 door.
Location: South west uk

Re: Help! Mysterious Loose Cable in Engine Bay

Post by CarbonChaos »

This has been added by someone for reasons unknown,looks like it’s not doing anything so could be removed.
Open the blue scotch lock connector,remove the metal clip inside and then the whole thing from the car
Jetsetj
New
Posts: 2
Joined: Mon May 17, 2021 10:48 am
Drives: Mk5 6n2 1.4 16v 2001
Location: West Sussex

Re: Help! Mysterious Loose Cable in Engine Bay

Post by Jetsetj »

Thank you
Post Reply