Catalytic Converter - VAGCOM

Discuss Engine, Gearbox and Exhaust
Post Reply
bewsh
New
Posts: 36
Joined: Wed Mar 28, 2012 5:23 pm
Location: South Wales

Catalytic Converter - VAGCOM

Post by bewsh » Fri Jun 08, 2012 1:57 pm

The car is 2001 6n2 1.4 8v AUD engine. I have the CEL coming on every so often, I clear it and it comes back about 50 miles later, here's the readings I have received:
1st Reading
VAG-COM Version: Release 409.1-US


Chassis Type: 6N - VW Polo
Scan: 01,02,03,08,15,17,19,25,35,41,45,46,55

-------------------------------------------------------------------------------
Address 01: Engine
Controller: 030 906 032 CG
Component: ME7.5.10 3622
Coding: 00031
Shop #: WSC 00788
4 Faults Found:
16514 - Oxygen (Lambda) Sensor B1 S1: Malfunction in Circuit
P0130 - 35-00 - -
16804 - Shareware Version. To Decode all DTCs
P0420 - 35-00 - Please Register/Activate
18010 - Shareware Version. To Decode all DTCs
P1602 - 35-10 - Please Register/Activate - Intermittent
16519 - Oxygen (Lambda) Sensor B1 S1: Heating Circuit Malfunction
P0135 - 35-10 - - - Intermittent
Readiness: 0000 0000

2nd Reading
VAG-COM Version: Release 409.1-US

Control Module Part Number: 030 906 032 CG
Component and/or Version: ME7.5.10 3622
Software Coding: 00031
Work Shop Code: WSC 00788
1 Fault Found:
16804 - Catalyst System: Bank 1: Efficiency Below Threshold
P0420 - 35-00 - -

3rd Reading
VAG-COM Version: Release 409.1-US

Control Module Part Number: 030 906 032 CG
Component and/or Version: ME7.5.10 3622
Software Coding: 00031
Work Shop Code: WSC 00788
1 Fault Found:
16804 - Catalyst System: Bank 1: Efficiency Below Threshold
P0420 - 35-00 - -

Each time I have cleared the codes and the above is what has re-appeared. Obviously the first one is showing a fault with the first lambda sensor, but ever since I cleared that, it hasn't come back. Then the 2nd and 3rd times the CEL has come on, its indicating possibly a faulty cat or lambda sensor?

I believe this car has 2 catalytic converters, one on the manifold and one in line? If it's the cat, how do I know which one is at fault? Has anyone else experienced this fault? Could it just be a faulty lambda sensor throwing off the readings which is telling the ecu that the cat isn't preforming? How much am I looking at to get the cat replaced if it is at fault?

Any help, is greatly appreciated!

bewsh
New
Posts: 36
Joined: Wed Mar 28, 2012 5:23 pm
Location: South Wales

Re: Catalytic Converter - VAGCOM

Post by bewsh » Sun Jun 10, 2012 10:47 am

Anyone?

Post Reply