Show me your head unit

Chat about your facelift 9n3 Polo - Including the 9N3 Polo GTI!
Orel
New
Posts: 21
Joined: Wed Jan 30, 2019 2:14 am
Drives: 9n3
Location: The

Show me your head unit

Post by Orel » Fri Nov 01, 2019 11:56 am

PugBrothers wrote:
Orel wrote:I'll recommend this one. Looks original and it's really high quality. It have aux BT discs. I bought it 4 months ago and I'm really satisfied. Really easy installation too.


₪ 181.69 8% Off | LEMON SHARK Car Radio RCN210 CD Player USB MP3 AUX Bluetooth 9N 31G 035 185 For VW Golf Jetta MK4 Passat B5 Polo RCN 210
https://s.click.aliexpress.com/e/C7txbZe0
You know thats the exact one I was originally looking at, it looks great! How good is the bluetooth? I’ve seen a few people online say they struggled getting it to work. Any advice on what I’d need to buy to fit it?



Sent from my iPhone using Tapatalk
BT have no problems. It's connecting automatically although I had a little problem to install it because I didn't have an original plug (the previous owner cut the wires and installed unoriginal stereoImage) so I needed to connect two wires to the ac canbus. If you will connect the canbus it will look like that and you'll have BT connection
Image


Sent from my iPhone using Tapatalk

PugBrothers
New
Posts: 24
Joined: Sat Oct 05, 2019 7:15 am
Drives: Mk7 (9n3) 1.4Tdi Bluemotion 1
Location: Bristol

Re: Show me your head unit

Post by PugBrothers » Fri Nov 01, 2019 12:03 pm

I really like how neat it looks. I think I might go for it!

I've been told to buy this can bus - https://www.aliexpress.com/item/3295420 ... 92cebffc9d

Does that look about right to you?

Orel
New
Posts: 21
Joined: Wed Jan 30, 2019 2:14 am
Drives: 9n3
Location: The

Show me your head unit

Post by Orel » Fri Nov 01, 2019 12:17 pm

Yes, this is the right one for you. But to be sure check the wire harness of you car


Sent from my iPhone using Tapatalk

PugBrothers
New
Posts: 24
Joined: Sat Oct 05, 2019 7:15 am
Drives: Mk7 (9n3) 1.4Tdi Bluemotion 1
Location: Bristol

Re: Show me your head unit

Post by PugBrothers » Wed Nov 06, 2019 8:35 am

Hey Orel - out of interest, when installing the head unit did you need to screw it into a cage or put it inside anything to make it fit like yours does? I’d like it to look as flush as possible but I’ve got no idea what I’m doing!

Cheers mate


Sent from my iPhone using Tapatalk

gerinemo
New
Posts: 37
Joined: Sun Apr 08, 2018 9:19 am
Drives: Polo 9n3
Location: Dublin

Re: Show me your head unit

Post by gerinemo » Wed Nov 06, 2019 5:34 pm

If you look back through my posts you will see I fitted that same head unit myself
Very happy with it also in 9n3
I also listed the parts required and replaced the speakers at same time
viewtopic.php?t=71905

Only drawback I have found with mine is that ignition needs to be on for to listen nothing plays without ignition /key on
In my 9n3 it was simply a case of removing the old radio and push the new one in no cage or screws required

PugBrothers
New
Posts: 24
Joined: Sat Oct 05, 2019 7:15 am
Drives: Mk7 (9n3) 1.4Tdi Bluemotion 1
Location: Bristol

Re: Show me your head unit

Post by PugBrothers » Wed Nov 06, 2019 6:16 pm

That’s really handy info, thanks for that mate!

With what you’ve said about no power after switching off ignition - you mention in your thread that you needed to wire your head unit into the live ignition. With the can bus adapter I’ve been recommended (https://s.click.aliexpress.com/e/MbqJHmNS) apparently you don’t need to run away wires to the ignition.

That could potentially sort your problem (or I’ve got it totally wrong). Let me know what you think either way!




Sent from my iPhone using Tapatalk

Orel
New
Posts: 21
Joined: Wed Jan 30, 2019 2:14 am
Drives: 9n3
Location: The

Re: Show me your head unit

Post by Orel » Wed Nov 06, 2019 10:53 pm

PugBrothers wrote:That’s really handy info, thanks for that mate!

With what you’ve said about no power after switching off ignition - you mention in your thread that you needed to wire your head unit into the live ignition. With the can bus adapter I’ve been recommended (https://s.click.aliexpress.com/e/MbqJHmNS) apparently you don’t need to run away wires to the ignition.

That could potentially sort your problem (or I’ve got it totally wrong). Let me know what you think either way!




Sent from my iPhone using Tapatalk
If you have the original quad connector you'll have no problem with the installation. I think it just plugs n play install. About the cage, you don't need it you just push the stereo you'll hear click and it's ready to go.
Listen, if you'll have a problem with the installation send me a private message and I'll help you through WhatsApp. I was in the same problem as you. Best regards mate.


Sent from my iPhone using Tapatalk

gerinemo
New
Posts: 37
Joined: Sun Apr 08, 2018 9:19 am
Drives: Polo 9n3
Location: Dublin

Re: Show me your head unit

Post by gerinemo » Fri Nov 08, 2019 5:44 pm

PugBrothers wrote:
Wed Nov 06, 2019 6:16 pm
That’s really handy info, thanks for that mate!

With what you’ve said about no power after switching off ignition - you mention in your thread that you needed to wire your head unit into the live ignition. With the can bus adapter I’ve been recommended (https://s.click.aliexpress.com/e/MbqJHmNS) apparently you don’t need to run away wires to the ignition.

That could potentially sort your problem (or I’ve got it totally wrong). Let me know what you think either way!




Sent from my iPhone using Tapatalk
Yep that was with the canbus adapter that came with the radio
Still needed the live in feed from ciggy lighter
I thought the can adapter was to address a battery drain issue that some had reported

PugBrothers
New
Posts: 24
Joined: Sat Oct 05, 2019 7:15 am
Drives: Mk7 (9n3) 1.4Tdi Bluemotion 1
Location: Bristol

Re: Show me your head unit

Post by PugBrothers » Fri Nov 08, 2019 10:30 pm

I could be wrong, but that can bus adapter converts the power leads so that it thinks your new radio is the old radio. Which is what the nice man in China told me anyway. So in theory it shouldn’t be needed. Watch this space I guess!


Sent from my iPhone using Tapatalk

Post Reply