VCDS clone - file .rod not found with almost all versions

Chat about your 6R/6C model Polos here!
User avatar
alexperkins
Site Admin
Posts: 14775
Joined: Sat Nov 11, 2006 5:29 pm
Drives: 91 Golf GTI, 01 TT 225, 67 Q7
Location: Poole, Dorset, UK.
Contact:

Re: VCDS clone - file .rod not found with almost all versions

Post by alexperkins »

Good morning ciclo

For this I blame my daughter keeping me awake all night :lol:
User avatar
iichel
Bling Bling Diamond Member
Posts: 4110
Joined: Fri Nov 14, 2014 2:14 pm
Drives: Polo 6R 1.2 TDI
Location: The Netherlands

Re: VCDS clone - file .rod not found with almost all versions

Post by iichel »

I'll take it as a compliment
User avatar
ciclo
Bling Bling Diamond Member
Posts: 6004
Joined: Sun Feb 24, 2013 10:20 am
Drives: 6R Rline/G7.5/Touareg Rline'19/T-Cr'20
Location: Earth ♥, Spain ☼
Contact:

Re: VCDS clone - file .rod not found with almost all versions

Post by ciclo »

alexperkins wrote: Sun Oct 22, 2017 8:41 am Good morning ciclo

For this I blame my daughter keeping me awake all night :lol:
iichel wrote: Sun Oct 22, 2017 9:22 am I'll take it as a compliment
No worries Alex, it was perfect to make a joke to Michel. :lol:
Michel, I was kidding, you know a lot of people confuse us, which I think is perfect. :wink:
User avatar
ciclo
Bling Bling Diamond Member
Posts: 6004
Joined: Sun Feb 24, 2013 10:20 am
Drives: 6R Rline/G7.5/Touareg Rline'19/T-Cr'20
Location: Earth ♥, Spain ☼
Contact:

Re: VCDS clone - file .rod not found with almost all versions

Post by ciclo »

benzinkopf wrote: Sun Oct 22, 2017 6:19 am hahaha
Image
kartikhere_2498
New
Posts: 15
Joined: Fri Sep 18, 2020 6:30 am
Drives: 2011 VW vento (polo sedan) 1.6mpi MT
Location: India

Re: VCDS clone - file .rod not found with almost all versions

Post by kartikhere_2498 »

Hello Folks,
I have a clone 17.8, after running the VCDS 17.7 software on laptop it says port status ok, interface found, not connected to the car (Attached the screenshot below) some help would be much appreciated :D
Once the cable did work after running the test (it said status ready K1:OK K2:OK CAN:OK) but this happened just once after that I keep getting the same error port status ok, interface found, not connected to the car, is there a way to make this cable work?
I did a little research on this issue and found some kind of electrical work is needed in order to make this cable work, is this true? and if yes has anyone succeeded?
Attachments
Screenshot (327).png
Screenshot (327).png (927.36 KiB) Viewed 209 times
20190321_175052.jpg
20190321_175052.jpg (5.07 MiB) Viewed 209 times
20190321_084912.jpg
20190321_084912.jpg (2.42 MiB) Viewed 209 times
20190321_084127.jpg
20190321_084127.jpg (3.95 MiB) Viewed 209 times
20190321_085423.jpg
20190321_085423.jpg (3.54 MiB) Viewed 209 times
20190321_175042.jpg
20190321_175042.jpg (4.92 MiB) Viewed 209 times
RUM4MO
Bling Bling Diamond Member
Posts: 4958
Joined: Sat Dec 30, 2006 9:12 pm
Drives: B8 S4 & 6R/6C1 1.2TSI 110
Location: Mid Lothian

Re: VCDS clone - file .rod not found with almost all versions

Post by RUM4MO »

Why not use your money to buy a genuine licensed cable and you would be able to get the use out of it and support for your product, and even help, when required from people that had bought a genuine VCDS license?
User avatar
amer6R
Bronze Member
Posts: 234
Joined: Thu Feb 06, 2020 7:57 am
Drives: Polo 6R 2010 1.6 TDI
Location: Balkans

Re: VCDS clone - file .rod not found with almost all versions

Post by amer6R »

Have you pugged the cable in, and then installed the VCDS software?
User avatar
alexperkins
Site Admin
Posts: 14775
Joined: Sat Nov 11, 2006 5:29 pm
Drives: 91 Golf GTI, 01 TT 225, 67 Q7
Location: Poole, Dorset, UK.
Contact:

Re: VCDS clone - file .rod not found with almost all versions

Post by alexperkins »

These copy cables are often junk quality too and can die after a single connection. As RUM says, genuine is best

Even a VCDS lite cable and license is not that expensive.
Post Reply